Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2014. 12. 28.

Ami nem megy fegyverrel, megy sékellel: Iraki területeket vesznek meg a zsidók az ISIl-től

2014. 12. 28.

A Fars hírügynökség jelentése szerint izraeli üzletemberek földet vásárolnak azokon a területeken, ahonnan sok tízezer ember az Iszlám Állam ISIL előrenyomuló hadereje elől elmenekült.

A Bagdadtól 370 kilométerre északra fekvő, az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló Moszulban, valamint Ninive tartomány más városaiban ingatlanügynökségek a jazidik, keresztények és türkmének házait és földjeit vásárolják föl.

Az ingatlanokért „vonzó árat” fizetnek, a későbbiekben pedig izraeli üzletembereknek adják el azokat – értesült az iráni hírügynökség, amely bizonyos észak-iraki forrásokra hivatkozva azt is tudni véli, hogy nemrégiben kétezernél is több zsidó tért vissza az iraki Kurdisztánba, azzal a céllal, hogy a későbbiekben Észak-Irakban telepszik majd le. Mint emlékezetes, az Iszlám Állam harcosainak előrenyomulása következtében ez év júniusa óta iraki keresztények és más etnikai és vallási kisebbségekhez tartozó személyek ezrei menekültek el Moszulból, illetve az észak-iraki Ninive tartomány más településeiről.

 hunhir.info    Press TV nyomán

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑