Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 03. 25.

Az amerikai-szaúdi katonai koalíció eddig 3526 iskolát bombázott le Jemenben

2019. 03. 25.

A jemeni oktatási minisztérium bejelentése szerint az utóbbi négy év katonai agressziójának következtében, az amerikai-szaúdi koalíció légicsapásai során súlyosan sérült az ország oktatási rendszere.

Egy a jemeni fővárosban, Sanaa-ban tartott sajtó konferencián a jemeni oktatási miniszter Yahya Al-Houthi kijelentette, hogy számos bizonyíték és fénykép van arról, hogy az ellenséges kolaíció szinte egy összeesküvésnek megfelelően, tudatosan rombolta szét az oktatási rendszert Jemenben.

A miniszter rámutatott arra, hogy számos oktatási intézmény esett áldozatul az amerikai-szaúdi koalíció támadásainak. Szám szerint 3526 oktatási intézményt ért támadás 22 kormányzóságban. Ezek közül 402 épület teljesen megsemmisült. 660 intézményt kellett bezárni a súlyos károk miatt és 1465 részlegesen sérült.

A miniszter szerint az országban 993 oktatási intézményt alakítottak át menedék épületekké, ahol a háború során otthonaikból elmenekült embereket szállásolták el. A katonai agresszió azonban az oktatásban dolgozókat is érinti hiszen 4,5 millió diákra van hatással az, hogy az ország 22 kormányzóságában 200 000 tanár fizetését csökkentették.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al-Masirah)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑