Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 03. 15.

Az ISIL titkos amerikai hadsereg a Közel-Keleten

2015. 03. 15.

Webster Tarpley amerikai történész szerint az Egyesült Államok hozta létre az ISIL-t és a dzsihádistákat titkos hadseregként arra használja fel, hogy destabilizálják a Közel-Keletet.

Az ISIL az Egyesült Államok titkos hadserege, és Abu Bakr al-Bagdadi, a terrorista csoport vezetője John McCain amerikai szenátor egyik közeli barátja, ismertette Webster Tarpley amerikai történész az IRNA iráni hírügynökség szerint.

A szerző, a “9/11 Szintetikus Terror: Made in USA” című ismert könyvében leírta, hogy az összes terrorista cselekményt világszerte az amerikai kormány alkotja meg és segíti elő.

Tarpley nem először vádolja meg az Egyesült Államokat az Iszlám Állam létrehozása miatt. Korábban a Press TV-nek adott interjú során volt tárta fel Tarpley azokat az indokokat, amiből azt gondolja, hogy az Egyesült Államok áll a terrorista csoport létrehozása mögött.

Tarpley azzal kezdte, hogy az a pénz, amellyel az iszlám államot és annak működését támogatják, Szaúd-Arábiából származik, amely ország a legfontosabb amerikai szövetséges a Közel-Keleten. Az Iszlám Állam fő pénzügyi támogatója állítólag Abdul Rahman al-Faisal herceg, a fivére Saud bin Faisal Al Saud, aki Szaúd-Arábia külügyminisztere, és Turki bin Fájzál Saud herceg, az egykori washingtoni szaúdi nagykövet. Tarpley elmondása szerint arra a következtetésre jutott, hogy ha az Egyesült Államok valóban meg akarna szabadulni az iszlám államtól, akkor ultimátumokat kéne szabnia Szaúd-Arábiának és azt mondani, hogy a Királyság állítsa le az iraki és szíriai területeken lévő terroristáknak a fegyverszállítást és pénzküldést.

Másodszor Törökország a NATO tagországa és egy hatalmas hadsereggel bír, továbbá közvetlenül Szíria és Irak – a háború sújtotta államok – mellett helyezkedik el, amely országokban a dzsihádisták működnek. Tarpley felteszi a fontos kérdést: miért nem a török ​​hadsereg megy be jogtalanul a szíriai és iraki területekre, hogy egyszerűen csak eltörölje a dzsihádistákat a föld színéről? Mindez hetek kérdése lenne számukra, különösen annak tekintetében érdekes ez a kérdés, hogy az Egyesült Államok és a NATO milyen lelkesen és felbuzdulva szeretné tavaly nyár vége óta megsemmisíteni az Iszlám Államot.

Ha az Egyesült Államok valóban úgy gondolta, hogy az Iszlám Állam egy szörnyeteg monstrum, amit meg kell semmisíteni minden áron – teszi fel az újabb kérdést Tarpley – a Fehér Ház miért nem csatlakozik Bashar Assad szíriai elnök kormányához – ahhoz a kormányhoz, amely törvényesen elismert kormány, demokratikusan választott, és az országa ENSZ tagállam – a dzsihádisták elleni harcban azért, hogy egyszer és mindenkorra megtörjék az uralmukat? És miért van az, hogy az amerikai csapatok az Assad-hoz hű szíriai egységeket kezdik el bombázni, miután a szíriai hadsereg megkezdte a támadásokat a dzsihádisták ellen, hogy kisöpörje őket az országból? Jobb esetben ez kontraproduktív és értelmetlen, rosszabb esetben a titkos támogatói a fegyvereseknek, mondta Tarpley.

És végül Tarpley utalt a dzsihádista csoport tevékenységére a közösségi médiákban és az interneten, ahol a propagandájukat terjesztik és új harcosokat toboroznak. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy nem érdek az, hogy leállítsák az Iszlám Állam propaganda tevékenységét az interneten. Minden nagyobb internetes vállalat székhelye az Egyesült Államokban van, ezért a Fehér Ház könnyen korlátozhatná, sőt teljesen blokkolhatná az Iszlám Állam jelenlétét az interneten, ha akarná.

Orientalista.hu – persianews.vcp.ir

 

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑