Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2018. 10. 21.

Az Iszlám Állam egyik parancsnoki központját semmisítették meg Irakban

Magas rangú iraki biztonsági tisztviselők szerint az iraki Népi Mozgósítás (Hashd Al-Shaabi) nevű egység porig rombolta az Iszlám Állam terror szervezet egyik parancsnoki központját az iraki Diyala tartományban.

Az iraki Baghdad Today hírügynökség szerint:

,,A Daesh (Iszlám Állam) jelentős veszteségeket szenvedett ebben az évben És a legtöbb parancsnokuk akik az úgynevezett Háborús Bizottság nevű csoporthoz tartozott meghalt a Diyala területén végrehajtott műveletekben.,,

Az események egy héttel azután gyorsultak fel, hogy az Iráni Forradalmi Gárda bejelentette, hogy Diyala kormányzóságban megölték az Iszlám Állam egyik parancsnokát, aki a szeptemberben az iráni Ahvaz-ban elkövetett terror cselekményt kitervelte.

Az Iráni Forradalmi Gárda információs osztálya október 16-án jelentette be, hogy az iraki Népi Mozgósítás (Hashd Al-Shaabi) alakulatai végeztek az Abu Dhoha néven ismert terrorista vezetővel és négy társával.

A Forradalmi Gárda ígéretet tett arra, hogy a szeptember 22-én Ahvazban elkövetett terror cselekmény elkövetőin bosszút áll. Október 1-jén Szíria keleti részén ballisztikus rakétákkal támadást intéztek a terroristák ottani állásai ellen és megölték az Al-Ahwazia nevű terrorista szervezet számos tagját. A ballisztikus rakétákat a bejelentés szerin helyi idő szerint hajnali 2 órakor indították az Irán nyugati részén található Kermanshah városához közeli támaszpontról. A rakéta támadás után drónok bevetésével is bombázták a terroristák állásait.

Az Iszlám Állammal szemben az iraki kormánynak is volt törleszteni valója. Korábban a wahabita terroristák az iraki Anbar tartományban megölték egy mecset imámját. Az iraki miniszterelnök, Haider Al-Abadi még júniusban kijelentette, hogy bosszút fognak állni ezért a cselekményért.

,,Fel fogjuk kutatni a terroristák megmaradt sejtjeit és meg fogjuk ölni őket.,,

Az iráni Ahvazban végrehajtott támadást az amerikai titkosszolgálatok által is támogatott Al-Ahwazia nevű terror szervezet követte el, melynek tagjai Irakban és Szíriában is megfordultak és az Iszlám Állam sorait erősítették. Azonban úgy tűnik, hogy most a CIA sem tudta megvédeni a saját terrorista szövetségeseit.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Muraselon.com

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑