Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2018. 10. 21.

Az Iszlám Állam egyik parancsnoki központját semmisítették meg Irakban

2018. 10. 21.

Magas rangú iraki biztonsági tisztviselők szerint az iraki Népi Mozgósítás (Hashd Al-Shaabi) nevű egység porig rombolta az Iszlám Állam terror szervezet egyik parancsnoki központját az iraki Diyala tartományban.

Az iraki Baghdad Today hírügynökség szerint:

,,A Daesh (Iszlám Állam) jelentős veszteségeket szenvedett ebben az évben És a legtöbb parancsnokuk akik az úgynevezett Háborús Bizottság nevű csoporthoz tartozott meghalt a Diyala területén végrehajtott műveletekben.,,

Az események egy héttel azután gyorsultak fel, hogy az Iráni Forradalmi Gárda bejelentette, hogy Diyala kormányzóságban megölték az Iszlám Állam egyik parancsnokát, aki a szeptemberben az iráni Ahvaz-ban elkövetett terror cselekményt kitervelte.

Az Iráni Forradalmi Gárda információs osztálya október 16-án jelentette be, hogy az iraki Népi Mozgósítás (Hashd Al-Shaabi) alakulatai végeztek az Abu Dhoha néven ismert terrorista vezetővel és négy társával.

A Forradalmi Gárda ígéretet tett arra, hogy a szeptember 22-én Ahvazban elkövetett terror cselekmény elkövetőin bosszút áll. Október 1-jén Szíria keleti részén ballisztikus rakétákkal támadást intéztek a terroristák ottani állásai ellen és megölték az Al-Ahwazia nevű terrorista szervezet számos tagját. A ballisztikus rakétákat a bejelentés szerin helyi idő szerint hajnali 2 órakor indították az Irán nyugati részén található Kermanshah városához közeli támaszpontról. A rakéta támadás után drónok bevetésével is bombázták a terroristák állásait.

Az Iszlám Állammal szemben az iraki kormánynak is volt törleszteni valója. Korábban a wahabita terroristák az iraki Anbar tartományban megölték egy mecset imámját. Az iraki miniszterelnök, Haider Al-Abadi még júniusban kijelentette, hogy bosszút fognak állni ezért a cselekményért.

,,Fel fogjuk kutatni a terroristák megmaradt sejtjeit és meg fogjuk ölni őket.,,

Az iráni Ahvazban végrehajtott támadást az amerikai titkosszolgálatok által is támogatott Al-Ahwazia nevű terror szervezet követte el, melynek tagjai Irakban és Szíriában is megfordultak és az Iszlám Állam sorait erősítették. Azonban úgy tűnik, hogy most a CIA sem tudta megvédeni a saját terrorista szövetségeseit.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Muraselon.com

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑