Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2016. 05. 19.

Az Iszlám Állam ki akarja irtani a jeruzsálemi keresztényeket

2016. 05. 19.

A szélsőséges iszlamista terrorszervezet legutóbbi közleményében – amit elsőként az izraeli Haaretz közölt – fenyegette meg Jeruzsálem keresztény lakóit, hogy az ISIS tagjai a muszlim szent havában, Ramadánkor tömegmészárlást fognak rendezni, hacsak a keresztények el nem hagyják a várost örökre – közölte a Dia3iat keresztény hírportál.

A terrorszervezet közleményében a város iszlám lakóihoz is fordult és arra kérte őket, hogy jelentsék a dzsihadistáknak, melyik házban laknak Jézus követői.

Az Iszlám Állam terrorszervezet felhívást intézett a palesztin muszlimok felé, hogy Ramadan hónapban kövessenek el merényleteket a Szentföldön élő keresztény közösségek ellen.  A terrorszervezet szerint az első támadásokat Shuafat városában fogják végrehajtani, majd Jeruzsálem óvárosi részén és a Feltámadás templománál fognak merényleteket elkövetni.

Az Iszlám Állam közleményében ígéretet tett, hogy Izraelt és Palesztinát megtisztítja keresztény vallású lakóitól. A terrorszervezet szerint a muszlimok egy hónapos böjtje után nem fog maradni egyetlen keresztény sem a Szentföldön.

Megjegyzésként közöljük, hogy az iszlám tanai ellentétesek a magát Iszlám Államnak nevezet terrorszervezet ideológiájával. A muszlimok a keresztényeket a könyv népeinek tekinti, ezért tilos őket bántalmazni vagy megölni. A szent hónapban Ramadankor, az igazhitű muszlimok a megbékélés jegyében még az ellenségük ellen sem indítanak háborút.

A terrorszervezet azért esküdött meg a palesztin keresztények kiirtására, mert állításuk szerint Izrael érdekeit szolgálják ki. A vádak természetesen alaptalanok. Viszont érdekes, hogy az Iszlám Állam mégsem adott ki olyan közleményt, amiben a cionista zsidókat fenyegette volna meg.

Orientalista.hu  – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑