Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 04. 17.

Az Iszlám Állam lerombolta Ninive város ősi falait

2016. 04. 17.

Az Iszlám Állam terrorszervezet Észak-Irakban buldózerekkel rombolta le az ősi asszír város Ninive falait. A barbár rombolásban két történelmi kapu is elpusztult.

Négyezer éves falakat és városkapukat rombolt le az Iszlám Állam két napja az ősi Ninive városban. Helyi források szerint a terrorszervezet buldózerekkel pusztította el Narkal és Adad kapukat illetve a mellettük lévő városfalrészeket.

Zenun Younes Al-Abidi moszuli aktivista szerint az iraki hadsereg előrenyomulása és közelgő offenzívája miatt az Iszlám Állam nagy erejű pusztításba kezdett a város vallási és történelmi épületeiben.

Pár nappal ezelőtt az IÁ tagjai a Mashki kaput rombolták le, amit időszámításunk előtt 700-ban építettek a város lakói.

A terrorszervezet több tucat keresztény templom és muszlim mecset is a földel tett egyenlővé.

Louis Rofail káld pátriárka szerint félő, hogy a terroristák Moszul felszabadítása előtt elpusztítanak minden keresztény, muszlim és történelmi emlékhelyet.

Rofail pátriárka többször is az ENSZ-hez fordult, hogy a nemzetközi közösség segítségét kérje abban, hogy akadályozza meg az ősi civilizációk emlékeinek elpusztítását, illetve óvják meg a vallási és etnikai kisebbségeket a térségben. Az ENSZ tagállamai és a nyugati hatalmak szolidaritásukat fejezték ki a térségben élő kisebbségek felé, de a valóságban nem tettek semmit a helyi közösségek érdekében.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑