Cadmus fordítás Cadmus
Magyarország

2015. 03. 21.

Az izraeli helytartó kiadta a parancsot az Eurovízióra küldött magyar dallal kapcsolatosan

2015. 03. 21.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete kiadta a parancsot a gyarmat vezetésének: törölni kell a gázai áldozatokra vonatkozó feliratot Csemer Boglárka “Boggie háborúellenes száma alatt futó háttérvetítésből. A tavalyi 50 napos gázai zsidó agresszióban életét vesztette több ezer palesztin, jobbára civilek, köztük nagy számban idősek, nők, gyerekek. Az ynetews.com információi szerint a magyar hatóság egyik illetékes tagja már jelezte Mornak: a parancsot megértettük, töröljük a feliratot.

a bűnös felirat

Az “antiszemita” felirat: 2014 július GÁZA az áldozatok kétharmada civil, több mint 500 gyerek

Mint ismeretes, Magyarország Csemer Boglárka “Boggie” Wars for Nothing (Háborúk a semmiért) című dalával képviselteti magát a májusi, bécsi Euroviziós Dalfesztivál döntőjében. A dal nyílt állásfoglalás a világban zajló háborúk ellen, ám a dal üzenete nem nyerte el a Közel-Kelet egyetlen demokráciája magyarországi helytartójának tetszését.

A Wars For Nothing előadásakor a háttérben háborús áldozatokról megemlékező szövegsorok futottak, így egy ízben a következő felirat látszott Boggie mögött, utalva az izraeli hadsereg, “Szilárd Sziklaszirt” hadműveletére: “2014 – Gáza – az áldozatok kétharmada civil, köztük több, mint 500 gyerek.”

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete a Nemzeti Hírközlési- és Médiahatósághoz (NMHH) fordult azzal a paranccsal, hogy a kérdéses sor ne jelenjen meg a bécsi döntőn. Mor szerint a felirat “kényes politikai tartalommal bír”.

Az izraeli zsidó szerint tehát az ártatlan gyerekek legyilkolása az kényes politikai tartalom. Nem Mor, az emberiség elleni háborús bűncselekmény.

Az ynetews.com információi szerint a magyar hatóság egyik illetékes tagja megígérte Mornak, hogy törlik az ominózus feliratot.

Orientalista.hu – (Forrás: hunhir.info)

Megosztom:

,
Back to Top ↑