Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 11. 04.

Bakot lőtt Izrael Szíriában – megint

2017. 11. 04.

November elsején 21:25 órakor az ellenség két F-16I vadászbombázója megpróbált behatolni Szíria légterébe és a Szíriai Légvédelem SZ-125 és SZ-200 rakétákat lőtt ki rájuk arra kényszerítve őket, hogy visszaforduljanak. Libanon felett hangsebességre gyorsítottak átlépve a hanghatárt és a megszállt Palesztina légtere felé repültek.

A próbálkozásuk során (legalább is a médiájuk szerint) négy levegő-föld rakétát indítottak, amelyek egy lőszergyárat találtak el Homsz Heszea nevű ipari körzetében.

Amit az ellenség valójában eltalált egy rézfeldogozó üzem volt, ahol konyhai eszközöket és réz szívószálakat gyártanak. Ilyen szívószálakkal szokták fogyasztani a “Mate” nevű, Szíriában kedvelt italféleséget.

Szóval az ellenséges média szerint, az ellenséges entitás megkockáztatta legalább két F-16I vadászbombázója lelövését, kiprovokálta Szíria válaszcsapását, üzemanyagot , karbantartási időt pazarolt el és rakétákat, amelyek tízszer drágábbak, mint egyetlen ilyen üzem. Mindezt azért, hogy leromboljon egy réz szívószálakat gyártó üzemet?!

Vagy csak:

1) Egy hatalmas tévedésről van szó az ellenséges hírszerzés részéről, ami nem az első alkalom tőlük. 2006 óta mindig azt mondják, hogy ki tudják irtani a libanoni ellenállást. Gyakorlatilag veszítettek, mert az ellenállás csak erősebb lett.

2) Nem az üzem volt a célpont, a Szíriai Légvédelem és a Szíriai Légierő ellenintézkedései megakadályozták, hogy az ellenség mélyebben behatoljon Szíria légterébe arra kényszerítve a repülőgépeiket, hogy ledobják külső üzemanyagtartályaikat (ha volt rajtuk egyáltalán) és kioldják támadó fegyverzetüket és képesek legyen meglépni a Szíriai Légvédelem rakétái elől.

A választást a lehetséges válaszok közül, önökre bízzuk.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑