Cadmus fordítás Cadmus

20 ezer COVID vakcina érkezett az Emirátusokból a Gáza övezetbe

Vasárnap 20 ezer adag COVID vakcina érkezett az Egyesült Arab Emirátusokból a Gáza övezetbe, mégpedig Mahmud Abbas politikai ellenfele Mohamed Dahlan közbenjárásával, aki az Emirátusokban él. Mindez három hónappal a palesztin választások előtt történik.

Az orosz Sputnik V típusú vakcina az egyiptomi Rafah átkelőn keresztül jutott el a Gáza övezetbe. Tehát a szállítás nem az ún. ,,Izrael államon,, keresztül történt, mely 2007 óta blokád alatt tartja az övezetet.

A beérkezett vakcina szállítmányt hétfőn kezdték el szétosztani az övezetben, ahol legelőször az egészségügyi dolgozók és a krónikus betegségben szenvedők kapnak belőle.

A palesztin média szerint Dahlan, akit korábban Mahmud Abbas távolított el a Fatah mozgalomból, most így akar magának előnyt szerezni a közelgő választások miatt. Ezen kívül ígéretet tett arra, hogy a ,,baráti Emirátusok,, segítségével megpróbál még több vakcinát beszerezni a palesztinok számára.

A Gáza övezetbe a múlt hét csütörtökön már eljutott egy adag vakcina. Akkor 2000 adag oltóanyag érkezett meg a blokád alatt lévő övezetbe, melyet Mahmud Abbas küldött az izraeli hatóságok engedélyével.

A két milliós lakosú Gáza övezetbe eddig több mint 54 000 fertőzéses esetet regisztráltak és 543 haláleset történt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Days of Palestine)

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑