Cadmus fordítás Cadmus

A libanoni ellenállás rakéták tucatját zűdította az izraeli Kiela laktanyára a megszállt szíriai Golánon

2024. 02. 12.

A libanoni Iszlám Ellenállás – a Hezbollah – pénteken kijelentette, hogy az izraeli megszálló hadsereg Kila laktanya, a megszállt szíriai Golánban több tucat Katiusha rakéta célpontja volt.

Az ellenállás egy rövid közleményben kiemelte, hogy ez a művelet a Gázai övezet megingathatatlan palesztin népe és ellenállása támogatásának része.

A libanoni-palesztin határon október 8-án kirobbant összecsapások óta ez az első alkalom, hogy az ellenállás megtámadta az izraeli Kila laktanyát.

A források arról számoltak be, hogy a megszállt szíriai Golán izraeli katonai bázisának megtámadása ellenállási válasz az izraeli támadásokra, amelyek pénteken az Ali Al-Taher magaslatot és egy civil házat célozták meg a dél-libanoni Yahmar városában.

A laktanya 15 kilométerre található a libanoni határtól, és a csütörtökön bombázott Zaura lelőhelytől délre található. Az aktivisták a Hezbollah által a megszállt Golán felé lőtt rakéták jeleneteit terjesztették a közösségi médiában. Az izraeli média arról számolt be, hogy körülbelül 40 rakétát lőttek ki a Golántól északra fekvő katonai bázisra.

Azt is jelezték, hogy legalább 60 rakétát indítottak Libanonból a Kiryat Shmona település és környéke felé, kiemelve, hogy “ez a Libanonból indított rakéta az első 2006 óta”.

Az izraeli média hozzátette, hogy a Hezbollah már második napja „rakéták tucatjait lőtt ki északi településekre”, és az akciót „az eszkaláció újabb szintjének” nevezte.

Azt mondták, hogy “ma este az északi égbolt úgy nézett ki, mint a déli”, miközben a palesztin ellenállás továbbra is rakétákat lőtt, és hozzátették, hogy ez felfedte “egy kicsit a Hezbollah képességeit”.

Eközben a libanoni Iszlám Ellenállás bejelentette az 1997-ben született Mohammad Ali Fayyad mártíromságát a déli Ansar városában, és mártírrá vált az Al Quds felé vezető úton.

Egy másik mudzsahid halt mártírhalált, az 1989-ben született Hassan Husszein Khalifa, Ammar, Sarafand város szülötte és a dél-libanoni Gaziyeh város lakosa. Az Al Quds felé vezető úton is mártír lett.

Eközben folytatódnak az izraeli támadások a dél-libanoni falvak és városok ellen, az izraeli tüzérségi lövedékek Dahaira és Yarin városok külvárosaira, míg a légicsapás Hula városára irányult.

A Hezbollah által az izraeli megszállás ellen végrehajtott támadások intenzitása és minősége fényében az izraeli média arról számolt be, hogy „csak két óra alatt megközelítőleg 1000 rakétát tud elindítani Tel-Avivban, ami azt jelzi, hogy a rakéták egy része precíz lenne. mások Tel-Aviv felhőkarcolói ellen indítanák magukat.”

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑