A választások napjára az izraeli hadsereg lezárja a határátkelőket és az ellenőrzőpontokat

 

Az Izraeli Védelmi Erők hétfőn délután Twitteren közölte, le fogja zárni az összes határátkelőt és átkelőhelyet Ciszjordániában és Gázában. A zárlat hétfő éjféltől kedd éjfélig tart.

A palesztinok számára a ki és belépés tilos lesz a fent említett időszakban, kivéve “humanitárius, orvosi vagy kivételes eseteket”, – adta hírül az izraeli hadsereg.

A lezárás palesztin munkások tízezreit érinti, akik minden nap átjárnak Izraelbe legálisan dolgozni, főleg építési és karbantartási feladatokat végeznek.

A csütörtökön és pénteken közölt felmérések döntetlent vagy egy szék különbségű győzelmet vetítettek elő a Likudnak vagy a Kék-Fehérnek. A kahanista elveket valló Otzma Jehudit szélsőjobboldali párt rendre bejutott a Knsszetbe a közvélemény-kutatások szerint. A jobb vagy éppen a bal blokk azonban a Jiszráel Beitenu nélkül még mindig nem tudna kormányt alakítani. A harmadik legnagyobb párt úgy tűnik, az Egyesült Arab Lista lesz míg a hatalmas bukást magáénak tudható Munkapárt a Geserrel való szövetség ellenére ismét a kiesés szélére sodródott.

Hogy mennyire mérvadóak ezek a felmérések jól mutatja, hogy legutóbb a 2015-ös választások előtt a Jichák Hercog vezette Cionista Unió a közvélemény-kutatásokon 4 székkel vezetett a Likud előtt, majd a Likud 6 székkel megelőzve győzött.

Újkelet nyomán

 

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑