Cadmus fordítás Cadmus

A Vörös-tenger térségéből kilőtt föld-föld rakétát lőtt le az izraeli hadsereg

2024. 02. 02.

A Vörös-tenger térségébőla megszállt palesztin területre kilőtt föld-föld rakétát lőtt le pénteken Izrael Arrow légvédelmi rendszere – közölte a cionista hadsereg.

A cionista megszálló hadsereg közleménye arra nem tért ki, pontosan honnan indították a rakétát.

A Jemen legsűrűbben lakott területeit ellenőrző, Irán-barát húszi síita lázadók november 19-e óta több hullámban indítanak robbanószerrel megrakott, pilóta nélküli repülőszerkezeteket és rakétákat a Vörös-tengeren haladó kereskedelmi hajók ellen, állításuk szerint válaszul a Gázai övezetben zajló izraeli offenzívára.

A jemeni húszi lázadók katonai szóvivője később pénteken azt közölte, hogy a szervezet ballisztikus rakétákkal lőtte Eilat izraeli várost.

A szervezet “különleges célpontokat” támadott a városban, hogy kifejezze az izraeli háborúval és blokáddal szemben álló palesztin nép iránti szolidaritását – áll a Jahíja Szárea katonai szóvivő által kiadott és a húszik al-Masíra nevű televíziójában beolvasott közleményben, amely további hadműveleteket helyezett kilátásba izraeli célpontok ellen, amíg “be nem szüntetik az agressziót és fel nem oldják a palesztin nép elleni gázai blokádot”.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑