Cadmus fordítás Cadmus

Az amerikai szenátorok titkos iráni tájékoztatást kapnak

2023. 05. 16.

Hét kongresszusi és amerikai tisztviselő szerint kedden tartják meg a szenátoroknak a titkos, Iránnal kapcsolatos eligazítást – írja a Politico.

A tervek szerint Wendy Sherman leköszönő külügyminiszter-helyettes, Colin Kahl védelmi miniszterhelyettes, Morgan Muir, a Nemzeti Hírszerzés igazgatóhelyettese, Brian Nelson pénzügyminiszter-helyettes és Stephen Koehler az Egyesített Vezérkar főnöke vesz majd részt a négy órakor kezdődő eligazításon.

Rob Malley, az iráni tárgyalások lebonyolításával megbízott különmegbízott nem vesz részt az eseményen, az ügyet közelebbről ismerő források szerint azért, mert épp szabadságon van. Nevében helyettese, Abram Paley fog megjelenni.

Az eligazítást Mitch McConell kérvényezte még hónapokkal ezelőtt, mondván, hogy az iráni fenyegetés csak súlyosbodott Biden elnöksége alatt. McConell azután kritizálta a kormányt, hogy két hónappal ezelőtt egy irániak által mért csapás végzett egy amerikai vállalkozóval Szíriában. A lap szerint jelentős esély van arra, hogy a titkos ülésen felcsapnak majd az indulatok, mert a demokraták és a republikánusok nem értenek egyet abban, hogy hogyan kellene kezelni Iránt.

ATV

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑