Cadmus fordítás Cadmus

Az Egyesült Államok megszegi az ENSZ egyezményét ami a civilek szabad elvonulását biztosítja

Patthelyzet alakult ki Szíriában a Libanoni határ térségében, az amerikai erők és a magukat Iszlám Államnak nevező szélsőségesek között.

A szír kormányerők és a libanoni Hezbollah megegyezett ugyan abban, hogy a terroristák elhagyhatják a térséget és a még az ellenőrzésük alatt lévő területekre visszavonulhatnak a családjaikkal.

Az ENSZ egyik emberi jogi szakértője azt mondja, az amerikai hadseregnek is be kell tartani az egyezményeket és megállapodásokat és a civileket el kell, hogy engedjék. Ez még akkor is igaz, ha a harcok tartanak, a civileket ugyanis védi a nemzetközi jog, Ha menekülni akarnak, akkor biztosítani kell számukra a lehetőséget a menekülésre.

Az Egyesült Államok az elmúlt 7 évben fegyverrel támogatta az iszlamista szervezeteket, csak nemrégiben pár héttel ezelőtt jelentette be Donald Trump amerikai elnök, hogy leállítják az iszalmisták fegyverszállítmányát. A CIA is hasonlóképpen döntött és leállította a 2012-ben indult titkos projektjét amit az iszlamista fegyveresek kiképzését és felfegyverezéséért indított.

Orientalista.hu – Zenobia Euronews nyomán

Sharing is caring!

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑