Cadmus fordítás Cadmus

Az oroszok és a kínaiak közösen járőröztek a Csendes-óceánon

2022. 10. 05.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az orosz és a kínai haditengerészet hadihajói közös járőrözést végeztek a csendes-óceáni térségben, majd az orosz hadihajó visszatért Vlagyivosztokba.

A TASS orosz állami hírügynökség jelentése szerint az orosz védelmi minisztérium kedden közölte, hogy az orosz és a kínai haditengerészet hadihajói befejezték a közös járőrözést a Csendes-óceánon.

A közlemény szerint ez már a második alkalom volt, hogy közös járőrözést tartott a két fél a csendes-óceáni térségben. Az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz hadihajók már visszatértek Vlagyivosztokba, a közös járőrözés pedig három hétig tartott.

A hadihajók több mint 7000 tengeri mérföldet tettek meg, és áthaladtak többek között a Japán-tengeren, az Ohotszki-tengeren, a Bering-, a Fülöp- és a Dél-kínai-tengeren is. Végül bevonultak a Bering-tengerre és megkerülték az alaszkai Aleut-szigetek szigetcsoportjának egy részét.

A közlemény szerint Oroszország és Kína hadihajói a manőverezést és a haditengerészeti csoport hadihajói közötti kommunikáció biztosítását gyakorolták. Közösen gyakorolták továbbá a tengeralattjáró elleni harci feladatokat, a tengeri keresési és mentési műveleteket és a haditengerészeti csoportok légvédelmének biztosítását.

Liner.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑