Cadmus fordítás Cadmus

Donald Trump foglalkozik a pakisztáni Asia Bibinek nyújtandó menedékjoggal

2018. 11. 16.

Asia Bibi férje Donald Trump amerikai elnökhöz és Theresa May brit kormányfőhöz fordult segítségért, hogy biztonságban elhagyhassák Pakisztánt. Ennek kapcsán az istenkáromlás vádjával bíróság elé állított nő menekültstátusáról egyeztetett csütörtökön Donald Trump elnök és Rand Paul republikánus szenátor.

A nyolc évig börtönben sorvadó ötgyermekes keresztény asszonyt október 30-án mentette fel a pakisztáni legfelsőbb bíróság, de még nem hagyhatta el az országot. Férje november elején Donald Trump amerikai elnökhöz és Theresa May brit kormányfőhöz fordult videoüzenetben: azt kérte a két politikustól, hogy segítsenek családjának távozni Pakisztánból, mert ott életveszélyben vannak.

Rand Paul a csütörtöki megbeszélés után hangsúlyozta, hogy Trump rokonszenvvel és együttérzéssel viseltetik a világban üldözött keresztények iránt, és emlékeztetett az elnök azon erőfeszítéseire, amelyeket a Törökországban fogva tartott Andrew Brunson amerikai lelkipásztor szabadon bocsátásáért tett. Rand Paul hangsúlyozta: ahogyan segített Trump Brunsonnak, ugyanúgy segít majd Asia Bibinek is.

Forrás: S4C.news, MTI, Fotó: Matt H. Wade

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑