Cadmus fordítás Cadmus

Észak-Izraelt fenyegeti a Hezbollah

2020. 01. 08.

Az Iráni Forradalmi Gárda szerint a libanoni szövetségese Haifa városa ellen készül támadást intézni.

A Hezbollah kész lecsapni Izraelre, ha az Amerikai Egyesült Államok megtorolná az Iráni Forradalmi Gárda szerda hajnali támadásait — jelentette be az iráni Tasnim hírügynökség a Jerusalem Post szerint.

„A cionista rezsimet (Izraelt) semmivel nem tartjuk különbnek a bűnös amerikai rezsimtől ezekben a bűncselekményekben” — fogalmazott az iráni gárda nyilatkozatában.

„Figyelmeztetjük a Nagy Sátánt, a vérszomjas és arrogáns amerikai rezsimet, hogy minden új gonosz cselekedet vagy további agresszió (Iránnal szemben) még több fájdalmas és lesújtó választ fog követelni”.

Az iráni gárda közleményében előrevetítette, hogy az Egyesült Arab Államok megapolisza, Dubaj, valamint az izraeli Haifa városa ellen hajtana végre támadásokat, ha Iránt veszély érné Amerika részéről.

A közleményt megelőzően Irán ballisztikus rakétákat lőtt ki az amerikai erők által használt két iraki támaszpontra, bosszúként amiért múlt héten pedig Donald Trump utasítására megölték Kassem Szuleymánit, a Kudsz Erők nevű egység hírhedt parancsnokát, valamint Abu Mahdi al-Muhandiszt.

Jerusalem Post nyomán, Neokohn

 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑