Cadmus fordítás Cadmus

Halálra késeltek egy amerikai turistát Tel-Avivban

Egy amerikai turista életét vesztette és tucatnyian megsebesültek a keddi izraeli támadásokban. A négy palesztin elkövetővel a rendőrök végeztek, számolt be a Xinhua kínai hírügynökség. A merényletek idején érkezett Izraelbe Joe Biden amerikai alelnök.

Az újabb támadások a Tel-Avivhoz tartozó Jaffa városrész több pontján történtek. Egy támadó közel tucatnyi embert szúrt meg a jaffai és tel-avivi tengerpart mentén, és végül a hatóságok lőtték agyon, közölte Luba Samri, a rendőrség szóvivője. A támadó egy 22 éves arab izraeli volt Qalqiliyából, egy arab faluból Izrael középső részén.

A késes ámokfutó egy 29 éves amerikait ölt meg Jaffában, és kilenc másik embert megsebesített, akik közül négy állapota súlyos. Négy másik áldozat enyhe, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Őket egy közeli kórházba szállították.

A támadásra a Peresz Békeközpont épületéhez közel került sor Jaffában, a merényletek helyszínétől mintegy két kilométerre délre. Az eseményen Simón Peresz volt izraeli elnök is megjelent.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑