Cadmus fordítás Cadmus

Írország kerüli a kézfogást „Izraellel” a kosárlabda kvalifikációs mérkőzésen

2024. 02. 11.

Az ír női kosárlabda-válogatott nem volt hajlandó kezet fogni izraeli ellenfelével az EuroBasket selejtezője előtt, válaszul egy izraeli játékos „antiszemitizmussal” kapcsolatos vádjaira.

Az izraeli kosárlabda-szövetség által közzétett interjúban Dor Saar izraeli játékos így nyilatkozott Írországról: „Köztudott, hogy meglehetősen antiszemiták, és ez nem titok, és talán ezért is várható egy erős játék.”

A Basketball Ireland bejelentette a „lázító és teljesen pontatlan” vádat a FIBA ​​Europe irányító testületének, és úgy döntött, hogy elkerüli az izraeli csapattal szembeni hagyományos meccs előtti jókedveket.

A Basketball Ireland tegnap arról tájékoztatta a FIBA ​​Europe-ot, hogy „az izraeli játékosok és az edzői stáb legutóbbi megjegyzéseinek – beleértve az izraeli szövetség hivatalos csatornáin közzétett – lázító és teljesen pontatlan antiszemitizmus-vádakat is, játékosaink nem veszünk részt a hagyományos mérkőzés előtti lebonyolításban soron következő ellenfeleinkkel” – olvasható a csütörtöki közleményben.

„Ebbe beletartozik az ajándékok cseréje és a hivatalos kézfogás a meccs előtt vagy után, miközben játékosaink a kispadon, nem pedig a centerpályán állnak fel a himnuszért. A Basketball Ireland teljes mértékben támogatja játékosainkat döntésükben.”

Ez azért történt, mert Írországban számos felhívás hangzott el a játék bojkottálására „Izrael” gázai háborúja miatt, de a Basketball Ireland azt mondta, hogy a FIBA ​​​​Europe arról tájékoztatta, hogy az ír csapatot szankciókkal sújtják, ha nem játsza ezt a meccset. . Több ír játékos azonban úgy döntött, hogy nem utazik Rigába.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑