Cadmus fordítás Cadmus

Izrael rakétákkal és harci gépekkel támadta Szíriát, egy izraeli gépet lelőttek

2018. 01. 09.

Izrael számos légi és rakétatámadást hajtott végre a szíriai hadsereg létesítményei ellen a Damaszkusz közeli al-Kutaifa település környékén- közölte kedden a szír védelmi tárca.

A védelmi minisztérium honlapján olvasható közlemény szerint, Izrael föld-föld rakétákkal és harci repülőgépekkel mért csapást szíriai területekre. A szír hadsereg tájékoztatása szerint a légvédelmi rendszerük több rakétát és egy izraeli harcigépet is megsemmisített.

A hadsereg arról is beszámolt, hogy izraeli harci gépek végül izraeli területről nyitottak zárótüzet, négy rakétát lőttek ki, de egyet közülük a légvédelem megsemmisített, míg a többi anyagi károkat okozott.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem volt hajlandó reagálni a szíriai bejelentésre. Az izraeli légierő parancsnoka ugyanakkor tavaly augusztusban nyilvánosságra hozta, hogy alakulataik mintegy száz alkalommal mértek csapást Szíriára.

A szíriai hadsereg mostani közleményében megismételte korábbi figyelmeztetését, hogy az izraeli támadásokra komoly megtorlás lesz a válasz. Azzal vádolta Izraelt, hogy támadásaival a szíriai felkelőcsoportokat segíti.

Orientalista.hu – Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑