2018. 11. 18.

Közel ötven ember halt meg Szíriában az amerikai bombázások miattLegkevesebb 43 ember, többségében civil vesztette életét szombatra virradóra az Iszlám Állam terrorszervezet uralta kelet-szíriai Hadzsin térségben az amerikai vezetésű terrorellenes koalíció bombázásában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat és SANA szíriai hírügynökség.

Rámi Abdurrahmán, a Központ vezetője szerint a légi támadás egy kistelepülést ért az iraki határ közelében fekvő Hadzsin városa közelében.

A halálos áldozatok között 17 gyermek és 12 nő is volt. Az egyelőre nem világos, hogy a bombázásban életüket vesztett férfiak civilek voltak-e, vagy a terrorszervezethez tartoztak.

A Washington vezette terrorellenes szövetség egyelőre nem reagált megkeresésekre.

Az Egyesült Államok támogatta, Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, kurd vezetésű milíciaszövetség szeptemberben indított nagyszabású offenzívát Deir Ezzor kelet-szíriai tartomány területén a dzsihadisták kiűzésére.

Az Iszlám Állam, amely egykor kiterjedt területeket ellenőrzött Szíriában, mára csak két kisebb térséget ellenőriz: egyet keleten és egy másikat az ország déli sivatagos felében.

MTI 

, , , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com