London muszlim polgármestere az Iszlám Államhoz hasonlította Trumpot

Sadiq Khan, a brit főváros polgármestere szerint az Egyesült Államok elnöke ugyanazt a retorikát használja, mint az iszlamisták amikor a Nyugat és a muszlimok közötti civilizációs összecsapásról vizionál.

A városvezető egy, a The Guardian című napilap által szervezett eseményen kelt ki Donald Trump beutazási tilalma ellene. A pakisztáni származású politikus úgy látja, hogy az amerikai elnök az iszlamista radikálisok narratíváját erősíti, amikor szembeállítja a nyugati világot az iszlámmal. Khan emlékeztetett: az Iszlám Állam radikálisai ugyanezt mondják, amikor azzal próbálják meggyőzni a radikalizálandó fiatalokat, hogy nem lehetnek egyszerre muszlimok és nyugatiak.

A munkáspárti polgármester abeli véleményének is hangot adott, hogy nem tartja helyesnek Donald Trump  meghívását, amit a Theresa May vezette konzervatív kormány kezdeményezett.

Khan és Trump között nem először került sor összezördülésre. A júniusi londoni terrortámadások után a városvezető arra figyelmeztetett, hogy nincs ok a pánikra, amit az amerikai elnök sajátos módon értelmezett közkedvelt platformján, a Twitteren. A polgármesteri hivatal reagált Trump bejegyzésére, melyben hangsúlyozták, hogy Khannak a támadás miatt nincs ideje az amerikai elnök tweetjeivel foglalkozni, de elítélik a kijelentés kontextusból kiemelt bemutatását.

Orientalista.hu – Hirado.hu – Fox news

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑