Másfél hónap után ismét rekordmértékű az új fertőzöttek száma Izraelben

Másfél hónap után ismét rekordmértékű az új fertőzöttek száma Izraelben, október közepe óta először meghaladta az 1200-at az elmúlt 24 órában regisztrált új vírushordozók száma – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

Az elvégzett 57 428 tesztből 1227 pozitívnak bizonyult. A növekedés jelentős annak fényében is, hogy még csak részben történt meg a nyitás a szeptember közepén bevezetett országos karantén után.

Utoljára október 16-én haladta meg a napi új esetek száma az 1200-at. A szakemberek arra figyelmeztették a kormányt, hogy ha a növekedés ellenére tovább folytatja az oktatási intézmények és a kereskedelmi hálózatok megnyitását, akkor az ország minden közösségi csoportjában felgyorsul majd járvány terjedése, amely jelenleg elsősorban az arabok és drúzok lakta településeken jelentős.

Hétfő este összeült a koronavírus járvány ügyeivel foglalkozó korona-kabinet, és módosították a zárt légterű bevásárlóközpontok kísérleti megnyitásának szabályait: ezentúl kevesebb vásárlót engedhetnek be, mert a pénteken elindult kísérletre kisorsolt 15 plázában rendkívül nagy volt a zsúfoltság.

Nachman As professzor, a járványügyi kérdésekért felelős koronabiztos kedden kijelentette, hogy a fertőzés terjedésével ismét vészhelyzet van, miközben az ország lakói úgy érzik, hogy már véget ért a koronajárvány.

A mintegy kilencmilliós Izraelben eddig 337 373-an fertőződtek meg igazoltan koronavírussal. Jelenleg 10 513 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja.

A SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben február óta 2865-en haltak meg Izraelben, jelenleg 507 koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban országszerte, közülük 264-en súlyos állapotban vannak, és 99 embert lélegeztetőgépre kellett kapcsolni.

MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑