Cadmus fordítás Cadmus

Nap képe: Az egyik amerikai rabbi szerint jogos az ,,ellenség,, gyermekeinek a megölése

2019. 06. 27.

Yitzhak Ginsburgh amerikai születésű, de az ,,Izrael,, nevű műállamban élő rabbi szerint jogos az ,,ellenség,, gyermekeinek megölése.

,,Akkor jogos a kisgyermekek megölése, ha bizonyos az, hogy felnőttként ártani fognak nekünk.,,

Ilyen kijelentéseket sajnos sokszor lehet hallani ortodox rabbiktól, akik egész közösségeket irányítanak. Ginsburg rabbit ráadásul már egy izraeli bíróság is elítélte a palesztinokkal szembeni gyűlöletkeltésért. A rabbi ugyanis egy még 2001-ben kiadott könyvében kijelentette, hogy az araboknak nincs joguk Izraelben élni.

Ginsburg rabbi könyvén kívül azonban még számos olyan könyv van, melyek a nemzeti és vallási kisebbségek elleni gyűlöletkeltésre alkalmasak. Néhány éve több olyan ortodox rabbik által írt könyv is megjelent, melyek elfogadhatónak mondták a háborús körülmények között a nők és gyermekek meggyilkolását. Ilyen például a Dov Lior és Yacob Yousef rabbik által írt ,,A király Tórája,, (The King’s Torah) című könyv, mely elfogadhatónak nevezi a nem-zsidók meggyilkolását. A könyv ötödik része eleve a ,,Nem zsidók megölése háborús időszakban,, címet viseli.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑