2019. 07. 28.

Nap videója: Az Iszlám Állam elfogott tagja Izraelt élteti

A BBC arab nyelvű adásában mutatták be azt a videót, melyen az Iszlám Állam nevű terror szervezet egyik elfogott izraeli-arab, vagyis palesztin származású harcosa, bizonyos Sharif Daoud Izrael államot élteti és kijelenti, hogy a szíriai Assad kormányzat sokkal rosszabb annál.

A BBC újságírója Firas Kilani az interjú során megkérdezte a terroristától, hogy palesztin létére miért harcol Szíria ellen az Iszlám Állam oldalán. A válasz az volt, hogy szerint Izrael nem követett el olyan bűnöket mint Szíria. Más választ nem is mondhatott volna, hiszen az iszlám Állam és más terrorista csoportok sokat köszönhetnek Izraelnek, hiszen a szíriai fegyveres konfliktus kezdete óta onnan kapnak fegyvert, lőszert, élelmiszert és egyéb támogatást. Továbbá a sérült terroristákat az izraeli hadsereg kórházaiban ápolták a megszállt Golán fennsíkon lévő izraeli katonai kórházakban.

Az interjú során az elfogott terrorista azt is kijelenti, hogy Izrael egy demokratikus állam, mely egyenlőként bánik az arabokkal. És ki is jelentette, hogy a háború után oda szeretne visszatérni. Azonban amit a terrorista elmondott az csupán a nyugati és az izraeli média által erőltetett propaganda szöveg a ,,Közel-Kelet egyetlen demokráciájáról,,…amit talán még ők maguk sem hisznek el.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al Masdar News)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑