Cadmus fordítás Cadmus

Spanyolország több száz afgán menekültet evakuált Pakisztánból

2022. 08. 16.

További 294 afgán menekültet szállítottak Pakisztánból Spanyolországba a spanyol hatóságok – közölte csütörtökön a madridi kormány.

Ezzel tavaly óta a kimenekítettek száma 3900-ra emelkedett, elsősorban olyanok, akik Afganisztánban a spanyol kormánynak dolgoztak vagy az ott állomásozó spanyol katonáknak segítettek, valamint az ő családtagjaik.

A spanyol kormány közölte, az afgán munkavállalók és családtagjaik legutóbbi csoportja szerdán késő este érkezett meg egy Madrid melletti légi bázisra, ahol kormánytisztviselők, köztük a spanyol külügyminiszter, José Albares fogadta őket. “Ez a járat újabb bizonyítéka annak, hogy tartjuk a szavunkat, és senkit sem hagyunk hátra” – idézte a minisztert a kormány nyilatkozata.

A nyilatkozat szerint Spanyolország öt evakuálási műveletet hajtott végre az elmúlt évben. Albares csütörtökön a spanyol közszolgálati televíziónak elmondta, a kormány továbbra is folytatja a korábban Madridnak dolgozó afgánok és családjai Spanyolországba telepítését, de biztonsági okokból nem árulta el, hogy hogyan illetve hányan érkeznek majd.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑