Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 07. 16.

Civilek haltak meg a terroristák Aleppo elleni rakétatámadásában

2019. 07. 16.

Hat civil meghalt és további kilenc megsebesült amikor rakéta találat érte az észak-szíriai Aleppo városát és annak külterületeit.

A SANA hírügynökség szerint a támadás július 14-én délután történt Aleppo nyugati külvárosa, Halab Al-Jadidah ellen és a várostól nyugatra lévő Minyan település ellen.

A támadás előtt néhány órával, egy Idlib térségéből kilőtt rakéta Aleppo egyik önkormányzati épületét találta el. A támadás ebben az esetben anyagi károkat okozott és egy kislány is megsérült.

A Szíriai Arab Hadsereg azonnal válaszolt is a támadásra és tüzérségi támadást intézett az iszlamista szélsőségesek állásai ellen Kafr Naha, Khan Al-Asal és Kafr Hamrah térségében, Aleppo észak-nyugati részén. A szíriai légierő gépei pedig támadást intéztek Al-Bawabiyeh térségében Aleppo dél-nyugati vidékén.

A támadásért eddig senki sem vállalta a felelősséget, azonban a törökök által támogatott ,,Nemzeti Felszabadítási Front,, nevű terrorista csoportot sejtik a támadás mögött. A csoport egységei ugyanis Aleppotól északi és nyugati irányban állomásoznak.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑