Cadmus fordítás Cadmus
Kína

2020. 07. 23.

Halálos fenyegetéseket kap Kína washingtoni nagykövetsége

2020. 07. 23.

A kínai külügyminisztérium szóvivője bejelentette, hogy hazája washingtoni nagykövetsége folyamatosan halálos fenyegetéseket kap és már bombariadó is volt az épületben.

Hua Chunying kínai külügyi szóvivő egy Twitter üzenetében leírta, hogy az Egyesült Államok az utóbbi időszakban politikai nyomást gyakorol Kínára és ennek a bizonyítéka az is, hogy az amerikai kormány felszólította Kínát a Houston városában lévő konzulátusának bezárására.

,,Ez annak a gyűlölet hullámnak az eredménye melyet az Egyesült Államok kormány szít.,,

A szóvivő azt is elmondta, hogy Kína sohasem avatkozott bele más országok belpolitikájába, azonban a Pekingben lévő amerikai nagykövetség nyilvánosan támadja Kína politikai rendszerét.

Az amerikai kormány szóvivője Morgan Ortagus bejelentése szerint kedden azért rendelték el a kínai konzulátus bezárását, mert szerintük a kínai kormány bele avatkozik az amerikai belpolitikába és amerikai állampolgárok magánéletébe. Éppen ezért kedden 72 órát adtak a kínai külképviselet kiürítésére.

A kínai kormány ezzel kapcsolatban válaszlépést ígért és valószínűleg ők is felszólítják az Egyesült Államokat, hogy zárják be a Wuhan városában lévő konzulátusukat.

Az ilyen jellegű diplomáciai lépés nem újdonság a világ szinte valamennyi országának belügyeibe beavatkozó amerikai kormány részéről. A külföldön terrorista csoportokat és milíciákat támogató Obama és Trump kormányzat korábban Oroszország ellen tett ilyen jellegű lépéseket amikor is orosz diplomatákat tiltottak ki az országból, mert azok szerintük ,, beavatkoztak,, az amerikai választások menetébe.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (RT.com)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑