Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 09.

Harcok a Nuszra Front ellen

2015. 07. 09.

A Szíriai Arab Hadsereg északon és délen is visszaverte a török-szaúdi-katari-izraeli támogatást élvező Al-Kaida szíriai ágának Nuszra Frontnak a támadásait. A kormányerők fontos településeket foglaltak vissza a Hama tartományban.

A Szíriai Arab Hadsereg meglepetésszerű támadásokat hajtott végre Daraa tartomány nyugati részén

A Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztály együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Palesztin Felszabadítási Hadsereggel (a Szíriai Arab Hadsereg része, amelyben palesztin származású katonák szolgálnak) erőteljes támadást hajtott végre Szajda városánál a Dzsaish Al-Jarmuk és a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák, a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezetek állásai ellen Daraa tartomány észak-nyugati részén.

A meglepetésszerű támadásuk eredményeként a Szíriai Fegyveres Erők legalább 15 ellenséges fegyverest semlegesítettek a Dzsabhat Al-Nuszra és a Dzsaish Al-Jarmuk terrorszervezetek soraiból, valamint lefoglaltak 50-nél több gépkarabélyt és lőszereket, amelyeket a fegyveresek rejtekhelyén találtak Szajda városban.

Szajda városnál indított katonai akción kívül a Szíriai Arab Hadsereg 7. Gépesített Hadosztálya együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel és a Palesztin Felszabadítási Hadsereggel egy támadást hajtott végre az FSA-nak becézett terrorista szervezet “Déli Frontja” ellen Khirbat és Dzsabib városoknál, megsemmisítve a megszálló vahabita fegyveresek rejtekhelyeit, miközben likvidált tucatnyi ellenséges fegyverest a művelet során.

A Szíriai Fegyveres Erők akkor kezdték el támadni a “Déli Front” megszállása alatt lévő Khirbat és Dzsabib településeket, amikor a vahabita terrorszervezetek megrohamozták a többségében drúzok lakta Asz-Szuwejda tartomány határát. Ezek a települések megközelítőleg 10 kilométerre fekszenek Asz-Szuwejda tartomány közigazgatási határától.

A Szíriai Arab Hadsereg több falut foglalt vissza az Al-Ghaab-síkságon Idleb és Hama tartomány határvidékén

A vahabita terrorszervezetek konglomerátuma, a Dzsaish Al-Fatah kellemetlen reggelre ébredt szombaton, amikor a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály 87. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel és Köztársasági Gárda 106. Dandárával egy meglepetésszerű offenzívát hajtott végre az Al-Ghaab-síkságon, elfoglalva több falut és magaslatot.

Szombat reggel a Szíriai Fegyveres Erők megtámadtak több megszállt települést az Al-Ghaab síkság nyugati oldalán Hama tartomány határán, végezve több mint két tucat ellenséges fegyveressel, akik a Szírián élősködő Al-Kaida csoporthoz, a Dzsabhat Al-Nuszrához és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezethez tartoztak. A Fegyveres Erők teljesen helyreállították az ellenőrzést Kabr Al-Fadah, Al-Ramleh, Al-Asharafijah és Al-Hawiz falvak felett.

Az említett falvak visszafoglalását követően a Szíriai Fegyveres Erők támadták a stratégiai Al-Szirmanijah és Ishtabrak települések körüli magaslatokat, súlyos tűzpárbajokat vívva az Anszar Al-Sham, a Dzsabhat Al-Nuszra és a Dzsund Al-Aksza terrorszervezetek fegyvereseivel a lattakiai Junisz próféta-hegység közelében lévő Al-Ghaab-síkságon.

A Szíriai Légierő sem nézte tétlenül az eseményeket szombaton, mert több mint 40 légi támadást indított a Kafr Zita, Al-Dalaak, Al-Lahaja, Ajdun, Khanajfisz, Al-Krim, Kvasztun és Talul Al-Hamr városokban lévő cépontok ellen, megsemmisítve sok ellenséges járművet és gyülekező terrorista csoportot.

A Légierő Al-Krim városbeli célpontok elleni támadásán kívül a Hadsereg megrohamozta a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet védelmi állásait Al-Krimben, a jelentések alapján likvidálva hét Al-Kaida terroristát mielőtt a harcok lecsillapodtak szombat délután.

Tizenhárom különböző terrorista csoport támadta meg Aleppot, megpróbálva teljesen elfoglalni a várost.

négyszáznál több aknavetőből lőtték a város nyugati polgári lakónegyedeit a keleti, terroristák által megszállt kerületek felől, ahol ezek a patkányok civil lakóépületek között építették ki aknavetőik tüzelőállásait és “élő pajzsként használják a polgári lakosságot

Több mint 10 órás harc után a vahabita terroristák (akiket a legtöbb NATO tagállam és az USA “mérsékelt felkelőnek” nevez) még Al-Kaida terroristákat is bevontak a harcba a saját oldalukon, öngyilkos merénylőkkel és száguldó felrobbanó járműveikkel együtt.

A Szíriai Arab Hadsereg katonái, a térségben települt egységekből, megmutatták ezeknek a támadó vahabita véglényeknek mire képesek a honvédő harcban és elfojtottak minden támadási kísérletet, a terrorszervezetek súlyos személyi és anyagi veszteségeket szenvedtek.

A hadi helyzetünk jelenleg szilárd Aleppoban, a vahabita terroristák képtelenek voltak elfoglalni bármely ellenőrző pontot, helyszínt vagy létesítményt és egyáltalán nem tudtak előretörni.

Egy órája a 3. Hadtest Parancsnoksága megállásra adott parancsot a támogató alakulatoknak, pihenőt engedélyezve katonáinknak és a védekező állások tartására utasította az arcvonalakban lévő alegységeket; amikor a vahabita terroristák rohamait teljesen elfojtották és nyilvánvaló lett, hogy a véglények veszteségei miatt képtelenek újabb támadásokra.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑