Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2020. 05. 22.

Irán kész segítséget nyújtani bárkinek aki Izrael ellen harcol

2020. 05. 22.

Irán legfelsőbb vallási vezetője Ali Khamenei ajatollah egy Twitter bejegyzéssel válaszolt a Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök korábbi Iránt fenyegető üzeneteire.

A kiváló politikus Khamenei ajatollah a bejegyzésben kijelentette, hogy az ún. ,,Izrael állammal,, nem működik semmilyen szerződés vagy egyezmény és ezt a kérdést csupán erővel lehet rendezni.

,,Bebizonyosodott, hogy a cionista rezsim nem tart tiszteletben semmilyen egyezményt és az erőn kívül másból nem ért. A cionista rezsim természete teljesen összeegyeztethetetlen a békével.,,

A kiváló iráni vezető azt is világosan kifejtette, hogy a cionista rezsimmel való leszámolás nem azt jelenti, hogy a zsidókkal számolnak le. Nem a zsidók ellen vannak, hanem azért küzdenek, hogy a muszlim, keresztény és zsidó vallású palesztin polgárok szabadon megválaszthassák közös kormányukat.

,,Ezt jelenti Izrael eltörlése és ez meg is fog történni.,,

Éppen ezért Khamenei ajatollah kijelentette, hogy támogatni fognak minden olyan nemzetet vagy csoportot, mely ellenzi Izraelt, vagy pedig harcolni kíván Izrael ellen. A palesztin nép politikai, katonai és kulturális úton történő támogatása pedig továbbra is folytatódik.

A kiváló iráni vezető bejelentése heves tiltakozást váltott ki a folyamatosan rettegő izraeli médiában és az amerikai külügyminiszter Mike Pompeo is gyorsan kijátszotta az ,,antiszemita kártyát,, és antiszemitának nevezte Khamenei ajatollahot.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑