Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2018. 02. 22.

A Knesszet egyik képviselője szerint Tel-Aviv terrorszervezetektől vásárol olajat

2018. 02. 22.

Az izraeli parlament egyik palesztin képviselője azzal vádolja a cionista államot, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezettől vásárol olajat. A képviselőnő, Touma Suleiman ugyanis egy parlamenti vita során azzal vádolta meg Izraelt, hogy a kormánya együttműködik az Iszlám Állammal és felelős a világszerte kialakult biztonsági helyzetért.

A vita úgy alakult ki, hogy az egyik cionista képviselő a terrorizmus támogatásával és a Hezbollahhal való kollaborációval vádolta meg a palesztin képviselőnőt amiért az kérdőre vonta az izraeli kormányt amiért az más országok légterében kémkedik és a szomszédos országok területén hajt végre légicsapásokat.

A palesztin képviselőnő válasza a következő volt:

,,Én ellene vagyok a más szuverén országok ellen folyó rasszista és követelőző politikának a régióban. Továbbá ellene vagyok a szélsőséges csoportokkal való együttműködés és az emberek lemészárlásának is, melyet például az Iszlám állam tesz. Nem én vagyok az egyetlen aki ilyen csoportokkal működött együtt, hiszen az ENSZ dokumentálta, hogy az izraeli kormány működik együtt ilyen szervezetekkel.,,

Ezek az ügyek ugyanis dokumentáltak, ahogyan az is, hogy a Benjamin Netanjahu vezette izraeli kormány olajat vásárol az Iszlám Államtól. Izrael ugyanis a teljes olajszükségletét importból fedezi, és mivel nem nagyon van olyan szomszédos arab állam, mely jó kapcsolatot ápolna vele, ezért az olajat más forrásokon keresztül próbálja beszerezni. Ilyen jellegű beszerzés az is, amikor különböző terrorszervezeteket fegyverekkel és egyéb hadianyagokkal lát el, melyek ezért olajjal fizetnek neki.

De az se véletlen, hogy Izrael olyan lelkesen kiállt az Iraktól elszakadni kívánó, az egyébként olajban gazdag, Kurdisztán mellett. Sőt, Irakból is sikerült olajat szerezniük, amikor is az Iszlám Állam illegálisan kitermelte az általa megszállt iraki területek olaját. Ezt az olajat ugyanis a terroristák nyomott áron adták el Törökországnak, melyet ezek után az izraeliek olcsón meg tudtak venni.

A Közel-Keleten semmi sem történik véletlenül. Tehát az se véletlen, hogy a cionisták támogatják a szíriai kormány ellen harcoló bűnbandákat. Az Irántól és a szíriai kormánytól való félelem mellett annak is nagy jelentősége van, hogy a szíriai olaj sokkal közelebb lenne az ún. ,,Izrael,, nevű műállam számára.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Haaretz

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑