Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2017. 08. 29.

Izraeli iszlamista imámot fogtak el Líbiában (videó)

2017. 08. 29.

A líbiai hatóságok letartóztatták Abu Hafez Al-Israili imámot egy mecset előtt.

Az iszlám hittre áttért zsidó szűrmazású imám kihallgatása során kiderült, hogy  izraeli állampolgár és , hogy állnevet használ. Az igazi neve Benjamin Iframe aki a “Almstaarbin csapatban” szolgál (izraeli hatoságoknak szolgáló volt tisztek akik araboknak adják ki magukat).

A hírszerző csapat közvetlenül a  Moszadhoz köthető amelyet arra képeztek , hogy kémkedjenek az arab és muszlim országokban.

A líbiai hatóságok utaltak arra is , hogy a kémnek sikerülhetett bejutnia az iszlám államban és Bengáziba költözött velük és ott pedig beintegrálódott a társadalomban és még hozzá az egyik mecset imámjává vált.

Az El Pais spanyol lap megírta azt, hogy a furcsaság abban rejlik , hogy Abu Hafez Al-Israili gyorsan fejlődött feladataival kapcsolatban. Egy egyszerű terroristából egy mecsetnek az imámja lett aki méghozzá létrehozott 100 főből álló független Iszlám Államnak szolgáló fegyveres csoportot.

Csoportja sokáig egyiptom határainak behatolásával próbálkozott. Csoportja egyike azoknak a csoportoknak akik vért ontottak Líbiában. Akik azzal fenyegetek, hogy háborút indítanak eEyiptomban aminek a mottója “Háború Egyiptom ellen és annak felszabadításáért” – közölte a spanyol lap.

Orientalista.hu – H. Kálmán

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑