Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2015. 04. 22.

Jemen után Szíriát bombázná a vahabita királyság

2015. 04. 22.

Szaúd-Arábia ENSZ nagykövete szerint az Elhatározottság Vihara hadművelet Szíria felé veszi az irányát.

السفير-عبدالله-المعلمي

Abdallah Al-Mualmi Szaúd-Arábia ENSZ nagykövete

Abdallah Al-Mualmi szaúdi nagykövet  AZ ENSZ ülésén kijelentette: Országa bebizonyította, elhatározottságát, erőkifejtését abban hogy győzelemre segítse a testvéreit. Mi minden erőfeszítést megteszünk, hogy segítsük a szír népet, hogy elérjék céljukat, és a szabadság utáni vágyakozásuk beteljesüljön.

A vahabita diplomata arra utalt, hogy Jemen után Szíriát akarja bombázni a szaúdi légierő. Szaúd-Arábia indirekt módon  évek óta támogatja a terrorszervezetek működését Szíriában,Irakba, Líbiában és más országokban. Pont a vahabita királyság bombázásokkal akarja leérni a „demokratikus” változások végbemenetelét elősegíteni a térségben,amikor Szaúd-Arábia a legdiktatórikusabb rendszerek közé tartozik a világban. Az emberi jogok, sajtó és vallás szabadság,  szabad választások vagy a nők egyenjogúsága fogalmak teljesen hiányzanak a szaúdi család kezében lévő ország szótárából.

c979a934-509f-4cc9-8798-81809f7e1fef

Bashar Al-Jaafari az Szíria ENSZ nagykövete

A szaúdi fenyegetőzésre Bashar Al-Jaafari szíriai állandó ENSZ nagykövet  először válaszra se méltatta kollégája kijelentését, de később még is csak reagált a Al-Mualminak.

Al-Jaafari Szaúd-Arábiát Izraellel hasonlította össze, szerinte a két ország  táptalaja a terrorizmusnak, szélsőséges ideológiáknak, és a gyűlöletkeltésnek. A szír nagykövet, óva intette Szaúd-Arábiát attól, hogy szír területre tévedjen.

Hát lássuk Szaúd-Arábiát mi fog tenni?! Le fogjuk vágni azt a kezet ami Szíria felé nyúlni merészel, megfogjuk büntetni Szaúd-Arábiát azzal amit megérdemelne már régóta.– válaszolta Al-Jaafari.

Szaúd-Arábia jemeni bombázás kudarcba fulladt, nem ért el eredményeket. A Szíriában és Irakban tevékenykedő terrorszervezetek napról napra gyengülnek és szorulnak vissza a határok felé. Szaúd-Arábia kétségbeesetten próbálná befolyását növelni a térségben, de egyre valószínűbb,hogy ezt a harcot elveszítette a vahabita királyság.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑