Cadmus fordítás Cadmus
Hungary Helps

2018. 12. 06.

Magyarország 1.3 millió dollárral segíti Jordániát

2018. 12. 06.

Az ammani magyar nagykövetség november végén jelentette be, hogy Magyarország 1.3 millió dollárral támogatja számos közösségi projekt megvalósulását Jordániában – írja az albawaba hírportál.

Az egyházakkal és a jordániai Karitásszal együttműködésben olyan projektek megvalósulására kerül sor amelyben egy templomot is fel fognak építeni. A közleményben hasonló, a Hungary Helps és más segélyszervezetek keretében megvalósuló programokról is szó esik, amelyek Irakban, Szíriában, Libanonban és Egyiptomban valósultak meg.

A támogatás jóvoltából létrejön továbbá egy új templom az ammani melkita közösség számára, valamint egy iskola fűtési rendszerének felújítása is. Ennek keretében Czibere Csaba ammani magyar nagykövet William Shomali püspök társaságában átadta a főváros Marka kerületében a plébánia területén működő iskola és óvoda korszerűsített fűtési rendszerét, amely a magyar kormány programjának segítségével jött létre.

A közlemény megemlíti azt is, hogy a Jordán Karitász számos lehetőséget biztosít a menekültek számára annak érdekében, hogy aki szeretne, munkát vállalhasson, a magyar kormány pedig tervezi ennek a kezdeményezésnek a támogatását. A közleményben szó esik a Stipendium Hungaricum ösztöndíjról is, valamint arról, hogy jelenleg összesen 741 jordán diák tanul Magyarországon, amivel a legnagyobb külföldi közösséget teszik ki.

S4C.news

Forrás és kép: Czibere Csaba nagykövet és William Shomali püspök (középen) a felújított iskolában (Albawaba/amman.mfa.gov.hu)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑