Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 05. 03.

Nem hozzák nyilvánosságra a bin Laden szitává lőtt holttestéről készült képeket

2016. 05. 03.

A SEAL elitegység tagjai a rajtaütés után egymást váltva ürítették a táraikat bin Laden testébe.

Az Oszama bin Ladent megölő amerikai SEAL Team Six elitegység szitává lőtte az al-Kaida egykori vezetőjét, ezért nem fog a Fehér Ház képet közölni a holttestéről. Miután a kommandósok végeztek, legalább száz lövedék volt bin Ladenben. – írta a Business Insider (BI) amerikai hírportál hétfőn, bin Laden megölésének ötödik évfordulóján.

A hírportál megjegyzi, a modern hadviselés szabályai megengedik a katonáknak, hogy pár lövedéket az ellenség testébe lőjenek azután is, hogy az már a földre került. Ezt azért tehetik meg, hogy biztosak legyenek abban, végeztek az ellenséggel, az már halott, és nem jelent többé fenyegetést. Persze csak akkor tehetik ezt, ha az illető nem jelezte megadási szándékát.

oszamabuvohelye2

Oszama Bin Laden búvóhelye

A SEAL kommandósok azonban túlzásba estek, semmi nem indokolta azt, hogy “svájci sajtot” csináljanak bin Laden testéből – fogalmaz a lap.

Nem azért nem mutatnak be képet az al-Kaida egykori vezetőjéről, mert azon egy lőtt sebekkel borított test lenne látható, hanem mert ez a fajta túlzó viselkedés elterjedt a SEAL-ben. A hírportál szerint ez a magatartás egyebek közt a számtalan harci bevetés, a poszttraumatikus stressz szindróma, a szétesett család, illetve maga a háború miatt alakul ki.

Ha a Fehér Ház bemutatná a képet arról, hogy mi maradt bin Ladenből, nemzetközi botrányt váltana ki, aminek következtében elit műveletek után indulna vizsgálat.

A hivatalos amerikai közlés szerint Oszama bin Laden holttestét egy amerikai repülőgép-hordozóra vitték, ahonnan vízbe temették valahol az Arab-tenger északi részén.

Orientalista.hu – MTI nyomán

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑