Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2016. 10. 17.

Nem sikerült integrálódnia – elbocsjátották László Petra ” áldozatát

2016. 10. 17.

Hiába kapott esélyt élvonalbeli futballedzőként az N1 Tv egykori operatőrének, László Petrának köszönhetően világhírűvé vált szíriai férfi, a madridi Getafe CF futballcsapat most menesztette Abdel-Muhszen Alga­dabot, mivel nem tanult meg a szerződésben foglalt egy év alatt spanyolul.

Ismét munkát keres Oszama Abdel-Muhszen Algadab, mivel a spanyol labdarúgó-bajnokság első osztályában szereplő madridi csapat, a Getafe CF tizenkét hónap közös munka után úgy döntött, nem újítja meg az edzőként dolgozó szíriai férfi szerződését – írta szombaton az El Mundo spanyol hírportál. Algadab azt követően lett a migrációs válság egyik emblematikus figurája, hogy tavaly nyáron László Petra, a jobbikos N1 Tv operatőre elgáncsolta a magyar rendőrök elől karjában a fiával menekülő bevándorlót a röszkei határnál.

Az eset után nagy médiaérdeklődés követte Algadab karrierjét, a nemzetközi sajtó rendszeresen beszámolt a szíriai férfi és családja életéről. A Getafe ezért az Algadab felfüggesztéséről kiadott közleményében külön kiemelte, nem szeretnék, ha negatív szalagcímek jelennének meg a szír menekült elbocsátásával kapcsolatban, így hangsúlyozták, „pusztán szakmai döntésről” van szó az esetében. Algadab menesztését azzal indokolják, hogy nem sikerült megtanulnia spanyolul, márpedig ez alapvető feltétele volt a tizenkét hónapra aláírt és most lejáró szerződésnek. A férfi egyébként a jól fizető edzői állás mellé kapott lakhatási és egészségügyi támogatást is a két gyermeke után, akikkel Madrid külvárosában telepedett le. A sportklub hangsúlyozza, továbbra is szívesen látják Algadabot a Getafénál, sőt, visszavárják a 2017-es edzőképzésre is, azonban csak akkor, ha addig megtanulja a nyelvet. Miguel Ángel Galán, az edzőképző elnöke úgy nyilatkozott: továbbra is nagyon büszke hazájára, hogy példát mutatva otthont adott a menekült férfinak és családjának, ugyanakkor ezt semmi esetre sem azért tették, hogy előnyt kovácsoljanak belőle.

Magyar Hírlap

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑