Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2018. 02. 15.

Szíriai hadsereg meg fogja semmisíteni a fenyegető amerikai és izraeli vadászgépeket

2018. 02. 15.

Damaszkusz a Szíriát fenyegető légi járművek megsemmisítését helyezte kilátásba. Egy sajtótájékoztatón, Fejszal Mikdad szíriai külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy az USA célja a Szíria területén dúló háború meghosszabbítása.

“Felszólítjuk az Egyesült Nemzetek szervezetét, hogy vizsgálja ki az Amerikai Egyesült Államok cselekedeteit és üzelmeit, amelyek Szíria szuverenitását és politikai függetlenségét fenyegetik és a szíriai nép felszámolása a céljuk, ellentmondva az Egyesült Nemzetek rendeltetésének és alapelveinek. A Fegyveres Erők meg fognak semmisíteni akármilyen repülőgépet, amely támadást indít Szíria ellen, és ez nem puszta fenyegetés … képesek vagyunk rá, hogy megszabaduljunk a vahhabita terroristáktól, ha a nyugati hatalmak befejezik a támogatásukat.” – mondta Mikdad.

Február 10-én a Szíriai Légvédelem lelőtt egy izraeli F-16 vadászbombázót Délnyugat-Szíria felett, amely légi támadást hajtott végre egy szíriai katonai létesítmény ellen.

Emmanuel Macron francia elnök csapásmérések indításával fenyegette meg Szíriát, ha bebizonyosodik az állítás, hogy a szíriai kormány vegyi harcanyagokat használt civilek ellen.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Muraselon.com

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑