Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2021. 01. 03.

Tel-Aviv Jemenből és Irakból számít egy esetleges támadásra

2021. 01. 03.

Az izraeli Kan hírcsatorna szerint az izraeli hadsereg egy harmadik országból számít egy  támadásra az országa ellen. Ezek pedig feltehetően Jemenből vagy Irakból következnének be.

A múlt héten az izraeli hadsereg felvetette annak a lehetőségét, hogy Irán által támogatott erők rakétákkal és drónokkal csapást mérhetnek Izraelre. Az izraeli híroldal szerint az izraeli hadsereg tartott egy olyan hadgyakorlatot, melyen egy ilyen lehetséges drón, illetve rakéta támadásra készültek fel.

A híroldal szerint az Irán által támogatott erők Jemenből, illetve Irakból képesek lennének arra, hogy egy ilyen támadást végrehajtsanak. Az izraeli hadsereg szóvivője, Heday Zilberman a napokban nyilatkozott ezzel kapcsolatban a szaúdi Elaph híroldalnak.

Az izraeliek részéről azért most vetődött fel ez a lehetőség, mivel január 3-án van az első évfordulója az iráni Kassem Sulemani tábornok és Abu Mahdi Al-Mohandes halálának, akiket a bagdadi repülőtér közelében gyilkolt meg az amerikai hadsereg. Suleymani tábornok pedig az Izrael állam egyik legfontosabb ellensége volt aki küzdött az izraeli megszállás ellen és támogatta a palesztin ellenállást.

A másik ok, amiért félniük kell pedig az, hogy november végén izraeli támogatással gyilkolták meg Teherán közelében Mohsen Fakhrizadeh iráni atomfizikust.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑