Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2019. 03. 12.

Terroristák által működtetett női börtönt fedeztek fel Moszulban

2019. 03. 12.

Az Iszlám Állam által működtetett női börtönre bukkantak Moszul romos keresztény negyedében. A terroristák ide gyűjtötték össze az elrabolt keresztény és jazidi nőket és lányokat – közölte bahzani.net.

Moszul elhagyatott részén a korábban domonkos apácák által működtetett kolostorban olyan bizonyítékokat találtak, amelyek megerősítik a helyiek elmondásait, miszerint a terroristák keresztény és jazidi nőket tartottak fogva a keresztény intézmény falai között – jelentette a Shlomo Organization for Documentation (SOD) nevű civil szervezet.

Az ezidi24.com szerint Fares Jajo, a SOD elnöke által vezetett aktivista csoport március másodikán Moszul város keresztény negyedének, egyházi épületeinek állapotát ellenőrizték. Amikor a lerombolt kolostorba értek, cellákat, rácsokat, bilincseket és kínzóeszközöket találtak. A falakon vérnyomokat fedeztek fel. Máshol szétszaggatott ruhákat és matracokat találtak. A háborúban jól teljesítő dzsihadistákat gyakran a kolostorban fogva tartott nőkkel jutalmazták.

Az Iszlám Állam kor szerint kategorizálta a rabszolga nőket. A legdrágábbak a 9 évnél fiatalabbak voltak…

A cikk folytatását ITT olvashatják.

S4C.News – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑