Cadmus fordítás Cadmus
Afganisztán

2020. 12. 12.

Több százszorosára nőtt az amerikai katonák által megölt afgánok száma

2020. 12. 12.

A Brown University ,,The Costs of War Project,, című tanulmánya szerint 2017-óta 330%-al növekedett azoknak az afgán civileknek a száma, akik az amerikai légierő által végrehajtott támadásokban veszítették életüket.

A 2001 szeptember 11 óta vezetett adatok alapján csupán 2019-ben 700 afgán civil halt meg az amerikai légitámadások miatt. Habár az Egyesült Államok folyamatosan vonta ki csapatait Afganisztánból, a légi támadásokat mégis folytatták, hogy a Talibán mozgalmat rákényszerítsék a béketárgyalásokra.

Az amerikaiak ez év februárjában le is állították a légitámadásokat, azonban ezután az afgán hadsereg kezdett támadásokat a tálibok ellen, habár Kabul továbbra is tárgyalt a Tálibokkal.

A tanulmány azt is megemlíti, hogy az afgán légierő is számos civilt meggyilkolt. Ezek alapján 2020 első félévében 86 civillel végeztek az afgán légitámadások.

A Save the Children alapítvány szerint az utóbbi 14 év során minden nap áltagosan öt afgán gyermek halt meg, vagy sebesült meg naponta a háború miatt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (RT.com)

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑