Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 05. 05.

Szíriában egy nő és gyereke sebesült meg az újabb izrael légicsapásban ( képek, videók)

2021. 05. 05.

Izrael légi csapásokat hajtott végre szerdára virradóra Szíria északnyugati részén, a támadásokban egy ember meghalt és hatan megsebesültek – jelentette a szíriai állami média.

Az al-Ihbaríja televízió szerint a sérültek között van egy nő és egy gyerek. A híradásban elhangzott, hogy Izrael a tengerparti Latakia városában hajtott végre támadást egy raktárépület ellen, ahol műanyag termékeket tárolnak.

A SANA hírügynökség jelentésében az szerepel, hogy a szíriai légvédelem Latakiában és a Hama tartománybeli Maszjafban hárított el izraeli légi csapásokat.

Korábban a helyi média arról tudósított, hogy Latakia környékén robbanások történtek, amelyeket szerte a városban, a peremén is hallani lehetett.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem reagált a hírekre.

Izrael az elmúlt években rendszeresen hajtott végre támadásokat Iránhoz köthető célpontok ellen Szíriában, és az idei esztendőben fokozta az offenzívákat.

Nyugati hírszerzési források szerint Izrael “árnyékháborút” folytat Szíriában az iráni befolyás gyengítése érdekében.

A Közel-Keleten az elmúlt hetekben nőtt a feszültség, sokan pedig attól tartanak, a Szíria szövetségesének számító Irán megpróbál bosszút állni azért, mert tavaly januárban amerikai dróncsapás végzett Kászim Szulejmánival, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű elitegységének parancsnokával.

Az izraeli légierő 2020-ban mintegy ötven szíriai célpontot támadott, a szíriai háború 2011-es kezdete óta pedig több száz légitámadást hajtott végre az országban.

Korábban az izraeli támadások céljai az iszlamisták előretörésének elősegítése. A háború elvesztésével a terroristák menekülését biztosították az izraeliek.

Az elmúlt hónapokban viszont Tel-Aviv attól retteg, hogy Szíria és térségbeli szövetségesei megtorló katonai támadást indít a cionista állam ellen.

Orientalista.hu – Zenobia (MTI, RT)

العدوان الاسرائلي يستهدف مستودعا للمواد البلاستيكية وهو موقع مدني

Közzétette: ‎Alikhbaria Syria الاخبارية السورية‎ – 2021. május 4., kedd

بردا وسلاما للاذقية الحبيبة

صور من العدواان الغادر على محيط اللاذقية ..

اسفر عن شهيد مدني وجرحى واضرار مادية بمعمل بلاستيك

Közzétette: ‎شبكة أخبار اللاذقية L.N.N‎ – 2021. május 4., kedd

صور خاصة بعدسة مراسل #شام_إف_إم بالقرب من #رأس_شمرا لإحدى مواقع الانفجارات التي سمعت في اللاذقية

Közzétette: ‎Sham fm شام اف ام‎ – 2021. május 4., kedd

 

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑