Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2020. 10. 15.

Washington nem tudja megakadályozni a Hezbollah kormányzati szerepét

2020. 10. 15.

A libanoni Hezbollah libanoni szervezet egyik vezetője Mahmoud Qamati, korábbi parlamenti ügyekért felelős miniszter elmondta, hogy az Egyesült Államok hiába próbálkozik megakadályozni, hogy a mozgalom tagja legyen a libanoni kormánynak. Az ezzel kapcsolatos amerikai próbálkozások kudarcot vallottak.

A libanoni politikus az Al-Ahd híroldal számára elmondta, hogy a Hezbollah tagjait a libanoni választópolgárok törvényes és legitim választásokon juttatják be a törvényhozásba. Olyan törvények alapján, melyek megfelelnek az alkotmány rendelkezéseinek.

A parlament az embereket képviseli – mondta a libanoni politikus.

Ezzel kapcsolatosan a múlt hónapban a libanoni külügyminisztérium is megszólalt és kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint a Hezbollah a libanoni politikai élet elválaszthatatlan része.

A libanoni kormányon kívül több libanoni politikus is megerősítette azt a tényt, miszerint a Hezbollah mozgalomnak jelentős szerepe van Libanon szuverenitásának és biztonságának védelmében.

Ez teljesen igaz, hiszen a 2006-os izraeli agresszió során a Hezbollah védte meg az országot, melyre a libanoni hadsereg önmagában nem lett volna képes.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Fars News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑