Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2020. 08. 01.

Zsidó telepesek szentségtelenítették meg az Al-Aksza mecsetet

2020. 08. 01.

Csütörtök reggel a muszlim Eid Al-Adha ünnep előtt több száz zsidó telepes látogatott el az Al-Aksa mecsethez. A csoportot Yehuda Glick szélsőséges cionista rabbi vezette.

A provokatív akcióhoz az izraeli rendőrség is asszisztált ugyanis helyi források szerint a több száz illegális zsidó telepest több tucat rendőr is kísérte. A provokáció előtt az izraeli rendőrség megpróbálta kiüríteni az Al-Qibli mecsetet, mely az Al-Aksza mecsethez tartozó imahely.

A zsidó telepesek agresszív látogatása során az izraeli rendőrök letartóztattak öt palesztin fiatalt akik a tiltakoztak az akció ellen.

Az izraeli telepesek pénteki és szombati napok kivételével szinte rendszeresen provokálják a muszlim hívőket az Al-Al-Aksza mecsetnél. Mindezt természetesen rendőri kíséret mellett merik megtenni.

A cionista telepesek látogatása idejére ráadásul a rendőrség lezárja az Al-Maghariba kaput, hogy azok sértetlenül közlekedhessenek.

A cionista provokátorok látogatása ideje alatt ráadásul az izraeli rendőrség elveszi a mecset udvarán tartózkodó muszlim hívők személyigazolványát, melyet csak a terület elhagyása után kapnak vissza.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (The Palestinian Information Center)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑