Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 04. 27.

Izrael ismét szíriai célpontokat támadott

2015. 04. 27.

Péntek este az izraeli légierő vadászgépei a szír-libanoni határán lévő Qalamun hegység katonai bázisait támadta, ezzel akarta akadályozni a dél felé irányuló utánpótlást.

Damaszkusz tartomány nyugati részén Al-Ktajfeh közepében nagy erejű robbanásra riadtak fel az emberek. A források szerint az izraeli akció a 155. és a 65. ezred állomásainak fegyverraktára ellen irányult.

A két ezred a Hezbollah csapataival együtt egy átfogó hadműveletre készült a Golán-fennsík irányába, hogy végleg visszaszorítja a Nuszra Front terroristáit Izrael felé.

Az izraeli légierő az elmúlt négy év során számtalanszor támadott meg szíriai célpontokat kihasználva a szír kormány helyzetét, hogy négy éve terrorista szervezetek ellen harcol.

Legutóbbi két esett egyike tavaly decemberben Damaszkusz közelében Dimasz környékén bombáztak egy üresen álló katonai támaszpontot. Idén január 18.-án Kunejtira város közelében támadtak meg egy katonai konvojt, amibe magas rangú Hezbollah katonák és az Iráni Forradalmi Gárda tisztjei haltak meg.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑