Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 12. 27.

Likvidálták a lányát felrobbantó terroristát

2016. 12. 27.

Ismeretlen fegyveresek sebesítették meg Abd Al-Rahman Shaddad alias Abu Nimr Al-Suri-t a Damaszkusz szélén található Tishrin negyedben. A lányát felrobbantó terrorista belehalt sérüléseibe.

Közösségi oldalakon terjed egy fénykép amin az a terrorista látható holtan aki nemrégiben bombával feszerelve küldte be a nyolc éves lányát egy rendőrkapitányságba majd távírányítással felrobbantotta. A terrorcselekmény előtt  egy felvételt készített lányáról amin épp anyj búcsúztatja és küldi a halálba.

A szélsőséges vahabita, szalafita ideológiát követő Abu Nimr Al-Suri Kaboun és Bezrah negyedek között lakott. A szíriai konfliktus kezdetén a Nuszra Fronthoz csatlakozott, aztán az Iszlám Állam követője lett. Majd az Ahrar Al-Shamhoz csatlakozott és hamar a terrorszervezet hírszerzője lett Kaboun körzetében.

Később szabaduszó terroristává szegődött, egy kis csoportot vezetett ami a Nuszra Front védelme alatt ált.

abu-nimr-al-suri-terrorista-2

Abu Nimr Al-Surit ritkán lehetett látni főként éjjel mozgolódott. Állandó jellleggel robbanó övet hordott.

A terrorista likvidálását egyenlőre senki nem vállalta magára. Egyesek úgy vélik, hogy a szíriai titkosszolgálat végzett vele. Más források szerint egy másik iszlamista szervezet a Fatah Al-Sham fegyveresei csaptak le a gyermekét felrobbantó terroristára.

Az elmúlt hónapokban Damaszkusz tartományban egyre nagyobb területet szabadított fel a Szíriai Arab Hadsereg, ennek következményeként a korábban együtt harcoló terrorszervezet rivalizálni kezdtek egymással. Az iszlamista csoportok gyakran támadják meg egymás bázisait, hogy kifosszák és biztosítsák az saját fegyvereseik ellátását.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑