Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 10. 25.

Izraelből is érkeznek terroristák Szíriába

2015. 10. 25.

Siklóernyővel szökött át Szíriába egy izraeli arab – jelentette a helyi média vasárnap reggel.

Az izraeli hadsereg számos egysége készültségbe lépett, amikor szombaton a Golán-fennsíkon lévő őrszemek jelentették, hogy egy siklóernyőt a fennsík szíriai oldalára sodort a szél, ott is az al-Kaidával együttműködő szélsőséges lázadószervezet területére – értesült vasárnap katonai forrásból a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet.

A Sin Bet izraeli belbiztonsági szolgálat kiderítette, hogy egy Dzsaldzsúlia városban élő, 23 éves arab fiatalember szökött át ilyen különös módon, valószínűleg azért, hogy csatlakozzon a Bashar Al-Assad szíriai elnök ellen harcoló terrorszervezetekhez.- közölte az MTI

Moti Almóz altábornok, katonai szóvivő a lapnak elmondta: nem bizonyosak benne, hogy várták az Izraelből érkező új harcost a túloldalon, de véleményük szerint előre megtervezett akcióról van szó.

Izrael számos alkalommal beavatkozott a szíriai válságba. Az izraeli légierő az elmúlt négy évben majd egytucatnyi alkalommal támadta a szíriai kormányerők állásait, segítve a terrorszervezetek előrenyomulását Dél-Szíriában. A harcokban megsebesült Al-Kaida terroristákat a Golán-fennsík megszállt területén felépített katonai sátorkórházakban látják el az izraeli orvosok.

Az utóbbi években több tucat izraeli arab csatlakozott a Szíriában harcoló felkelőkhöz, de első ízben közelítette meg valaki légi úton és nem Törökországon keresztül az izraeli határ szomszédságában folyó harcokat.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

,
Back to Top ↑